BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi

Ock

İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı Başvuru ve Uygulama Kılavuzu Yayımlandı Başvurular: 13 Şubat - 1 Mart 2024 Sınav: 21 Nisan 2024 Sonuçlar: 17 Mayıs 2024

Ock

Bilim ve Sanat Merkezleri öğrenci tanılama ve yerleştirme sürecine ilişkin işlemler 1, 2 ve 3. sınıf düzeyinde genel zihinsel, resim ve müzik yetenek alanlarında başladı.

"Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu" doğrultusunda ilkokul yöneticileri, rehber öğretmen/psikolojik danışmaları ile ilkokul 1, 2 ve 3. sınıf öğretmenlerine özel yetenekliler ve BİLSEM tanılama süreci hakkında bilgilendirme toplantıları 02 - 05 Ocak 2024 tarihleri arasında yapılacaktır.

Bilgilendirme toplantılarında kullanılma üzere yetenek alanlarına yönelik tanıtım videoları yayımlanmıştır.

Ara

"2023-2024 YILI BİLİM VE SANAT MERKEZLERİ ÖĞRENCİ TANILAMA VE YERLEŞTİRME KILAVUZU" YAYIMLANDI

Kas

''Özel Eğitim Emek İster Projesi ''çerçevesinde öğretmen eğitimlerimiz devam etmekte.

Ekm

Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkeziyle Bingöl Üniv. Proje Koord. Uygulama ve Araştırma Merkezi işbirliğinde yürütülen AB destekli "Özel Eğitim Emek İster" projesinin İyi Uygulama Örnekleri Çalıştayı tamamlandı.Çalıştay sonunda sonuç bildirgesi oluşturuldu.

Ekm

Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu kapsamında Hollanda'nın Alkmaar ve Den Helder şehirlerinde işbaşı gözlem faaliyeti gerçekleştirildi.

Ekm

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen Erasmus+ Okul Eğitimi Akreditasyonu projesi kapsamında ilimizde görev yapan farklı okullardan seçilen 16 katılımcıyla Hollanda hareketliliği gerçekleştirildi. 2 - 7 Ekim tarihlerini kapsayan işbaşı gözlem faaliyetleri ve kültürel etkinlikleri gerçekleştirildi. Hollanda'nın Alkmaar kendinde bulunan De Spinaker eğitim kurumu ortaklığıyla yürütülen projede, öğretmenlerin kültürel farkındalık bilincinin geliştirilmesi, dil becerilerinin geliştirilmesi, Avrupa'nın farklı ülkelerinin tarihi ve mimari dokusunun keşfedilmesi, Avrupa kültürünün yakından tanınması amaçlarıyla bir dizi kültürel faaliyet gerçekleştirilmiştir.

Kas