BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi

EVDE EĞİTİM ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK SİNEMA ETKİNLİĞİ YAPILDI

Bingöl ilimizde okula gidemeyecek durumda olup evde eğitim hizmetleri kapsamında evde eğitim gören ilkokul kademesinde ki engelli öğrencilerimize Bingöl Rehberlik Araştırma Merkezi önderliğinde çocukların sosyalleşmeleri ve topluma entegre edilmeleri konusunda çocuklara yardımcı olmak için Bingöl Elit Sineması ile işbirliği çerçevesinde sinema etkinliği yapıldı. Kurum  Müdürümüz Adem ALP ve özel eğitim öğretmenleri tarafından öğrencilerin ailerinin ve öğretmenlerinin de görüşü alınarak,Bingöl Elit Sineması ile birlikte yapılan etkinlikte çocukların seviyesine uygun animasyon filmi izletilerek,çocukların birbirleriyle kaynaşmaları ve eğlenceli zaman geçirmeleri sağlandı.Yapılan etkinlik çerçevesinde çocukların kendilerini yalnız hissetmemeleri ve kendi engel türlerinde diğer arkadaşlarıyla tanışmaları amaçlanmıştır.Sinema etkinliğinin sonucunda çocukların oldukça mutlu oldukları gözlemlendi.Ailelerden ve evde eğitim veren öğretmenlerden alınan görüşler oldukça olumlu yönde olmuştur.Çocukların sosyalleşmesini ve topluma entegrelerini hızlandırmak için bu tür etkinliklerin arttırılması konusunda hem fikir olunmuştur.

14-11-201714-11-201714-11-201714-11-2017

Yayın: 14.11.2017 - Güncelleme: 16.11.2017 08:44 - Görüntülenme: 505