BİNGÖL / MERKEZ - Bingöl Rehberlik ve Araştırma Merkezi

2024-2028 RAM STRATEJİK PLANI YAYINLANDI

Özel Eğitim ve Rehberlik alanında faaliyet gösteren kurumumuz paydaşlarına daha iyi bir hizmet sunmak için her yıl hedeflerini gerçekleştirmek ve kalitesini artırmak için çalışmalar yürütmektedir. Özel Eğitim alanında ilimizde bulunan Özel Eğitim kurumları, okullar bünyesinde bulunan özel eğitim sınıfları ve sınıflarımızda eğitimine devam eden kaynaştırma öğrencilerine yönelik iyileştirici çalışmalar yürütülmektedir. Özel eğitim alanında faaliyette bulunan öğretmenlerimize yönelik eğitici faaliyetler planlanmış olup stratejimize dahil edilmiştir. Fiziki anlamda katkıda bulunmak için ise Bakanlığımızla beraber çalışmalar yapılmaya devam edilecektir. Rehberlik alanında Rehberlik öğretmenlerimizin mesleki gelişimine katkıda bulunmak kurumumuzun önemli bir amacı olup çalışmalar yürütülecektir. Alanında uzman kişilerden faydalanılıp seminer, kurs vb. faaliyetler planlanıp Rehberlik öğretmenlerinin faydalanması amaçlanmaktadır. Rehberlik servislerinin fiziki ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışmalar planlanmış olup belirtilen girişimlerde bulunulacaktır. Öğretmenlerimize yönelik belirtilen amaçların verimli bir şekilde aktarılması için tüm okullarımıza yönelik bilgilendirici faaliyetlerimiz devam etmekte olup, amaçların geliştirilmesi için stratejik plana dahil edilmiştir. Rehberlik öğretmeni olmayan okullarımıza yönelik kurumumuz Rehberlik öğretmenleri tarafından çalışmalar planlanmış olup verimli bir şekilde yürütülecektir. Öğrenci gelişiminde önemli bir yer tutan aile eğitimleri tüm okullarımızda planlanmış olup Rehberlik öğretmeni olmayan okullarda kurumumuzun öğretmenleri tarafından yürütülecek şekilde düzenlenmiştir.

meb_iys_dosyalar/12/01/131232/dosyalar/2024_07/01160611_20242028ramstratejikplaniensonhali.doc

Yayın: 01.07.2024 - Güncelleme: 01.07.2024 16:11 - Görüntülenme: 48